top of page

DAMESZAKEN, HERENZAKEN

2012-DameszakenHerenzaken.jpg

Dameszaken-Herenzaken-Dames&Herenzaken is een drieluik, waarin de handeling en plaats gelijk zijn en de motieven van de dames en heren even intens als noodzakelijk kan worden beschouwd. Hoe de beide kampen omgaan in dezelfde situatie is in de eerste twee delen volstrekt verschillend. Al is dat alleen maar vanwege  het feit dat mannen nu eenmaal van Mars en vrouwen van Venus komen. In deel drie gaan ze met elkaar op zoek naar de maakbare wereld, waarin ze allen gelijk en allen het beste uit zichzelf willen halen.
Ine Masseling: "Tijdens het schrijven van het drieluik kwam ik er achter dat in gespannen situaties volkomen verschillend kan worden gereageerd. Dat was tijdens het schrijven een kadootje waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. In deel drie lossen de personages hun problemen ogenschijnlijk  met gemak op. Echter de strijd tussen de 'Dames en Heren' was, zelfs voor mij als schrijver, een verrassend einde."
Het verhaal: Twee kampen maken zich op voor de finale van een kook-show.  Beide kampen hebben binnen eigen gelederen  een kook-show ontwikkeld waarmee zij de wedstrijd hopen te winnen. De winnaar krijgt de kans om een jaar lang op de televisie  een kook-show te presenteren. Het is ongeveer anderhalf uur voor de finale. Beide kampen hebben de voorrondes gewonnen en zijn in afwachting van wat komen gaat. De dames zijn tot op het bot gemotiveerd maar door een brief en onverwachte ontboezemingen wordt het de toekomstige presentatrice teveel en dreigt de finale in het honderd te lopen. De heren zijn super relaxed en gaan ervan uit dat zij deze kook-show gaan winnen. Zelfs een brief en een verdwijning kan hen niet uit hun gemoedelijke sfeer halen.
Regie: Ine Masseling
Spel: Theatergroep Bisonder
Locatie: de Bank van Noppes - Gorinchem

BISonder 30 jaar
bottom of page