top of page

UITGELICHT

2013-Uitgelicht.jpg

In 2013 bracht BISonder de productie "Uitgelicht". Ine Masseling, de regisseur van BISonder over deze voorstelling.

 "Een stuk om je tanden in te zetten" zei een speler en zo is het. Ons stuk "Uitgelicht" is een tandenbijter.

De locaties van dit stuk zorgen voor een solide omgeving voor de spelers waarin hun personages  tot hun recht kunnen komen. Mijn inspiratie tot het schrijven van dit stuk is gevormd door King Lear maar ook door Dirk Scheringa, Berlusconi en Bram Mosckovicz. Megalomane mannen die handelen vanuit hun machtspositie waardoor uiteindelijk hun leven escaleert. Zo ook in het familiedrama "UITGELICHT" waarin Leopold Denooy zijn macht wil behouden ondanks goedbedoelde adviezen. Het uiteindelijke verraad zorgt ervoor dat hij inziet dat hij verblind is geweest voor eerlijkheid en onvoorwaardelijke trouw.

"Uitgelicht" gaat over motieven uit het leven waarin hebzucht boven eerlijkheid wordt verkozen. Waarin vertrouwen wordt geschaad en uiteindelijk een generatie zichzelf ten gronde richt. Zoals Angelos de boodschapper in het stuk zegt: "Nu kijken we nog in een beslagen spiegel, maar straks staan wij oog in oog met onszelf. Nu is het weten nog beperkt, maar straks zullen wij volledig weten en zien wij onszelf in  volle glorie".

Angelos richt aan het einde van het stuk haar pijlen op de volgende generatie. De jongste dochter en  kleinkinderen van Leopold Denooy  die voor een positieve afsluiting zorgen in dit familiestuk.

Regie: Ine Masseling

Spel: Theatergroep Bisonder

Locatie: De Groote Sociëteit in Gorinchem

Logo24.png
bottom of page