top of page

TIJDGEESTEN

'De wereld is te klein voor muren.'

2019-Tijdgeesten.jpg

Tijdgeesten is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog en wat daarna kwam. Het zijn de verhalen van acht mensen die verstrikt zijn geraakt in de wereldgeschiedenis en de tijd. Het publiek wordt meegenomen in een tocht dwars door beelden en herinneringen, waar de tijd stil staat en echo's van verleden, heden en fantasie naast elkaar komen te staan. Een oorlogskind, kind van een Duitse man en een Nederlandse vrouw, dat zijn vader begraaft en wiens  leven in het teken staat van het loyaliteitsconflict tussen beide ouders. ‘De Val van de Muur’ en het kleine levenslijntje van een meisje van zeven jaar dat opgroeide in een gezin in Potsdam. Verhalen die de littekens laten zien die de 2e Wereldoorlog heeft achtergelaten in levens en in onze samenleving. Bijna vijfenzeventig jaar geleden werd het vrede, maar lang niet voor iedereen!

De voorstelling bestaat uit drie delen waaronder een BISondere wandeling over de oude Soldatenwal, nu de Dalemwal  geheten. Vroeger marcheerden hier soldaten om te gaan oefenen op de schietbanen. Nu is het een wandelpad langs de stadswallen en korenmolen De Hoop. Onderweg worden monologen gespeeld; onder andere bij de prachtige Dalempoort uit 1597, de enige stadspoort die nog over is van de oorspronkelijk 4 stadspoorten.     

Regie: Stephan W. Zeedijk 
Teksten: Gijsje Kooter, Jannemieke Caspers e.a. 
Techniek: Olaf Paulisse 
Productie: Helen Taylor Parkins

Spelers: Cinthia Brands, Corine de Bruij, Anne van der Burgh, Arris Hijkoop, Martin Oosterom, Loes Slagboom, Amy van Tilborg, Ed van der Velde, Atie van Weelden.

"Tijdgeesten" werd gespeeld in mei/juni 2019 in “De Bunker” in Gorinchem

BISonder 30 jaar
bottom of page