top of page

Lear

24, 25 en 26 mei en 1 en 2 juni

LEAR

Naar King Lear van Shakespeare.


Met acht BIS-spelers op het toneel, een krachtige en poëtische taal en veel speelplezier, halen we deze tijdloze klassieker vol humor en tragiek naar onze tijd. De komende tijd gaan wij een voor een, door middel van een kort interview met het fictieve karakter en zijn of haar acteur/actrice, de verschillende rollen aan jullie voorstellen.


Lear


Lear is de eigenaar van het chips concern “Lear”. Hij is al op leeftijd en heeft ze geestelijk niet meer helemaal op een rijtje. Het wordt dan ook tijd om het bedrijf over te dragen aan zijn drie dochters. De verdeling van macht en geld zorgt vaak voor onenigheid in families, zal dat hier ook gebeuren?

De rol van Koning Lear is door vele grote acteurs vertolkt, zoals Anthony Hopkins, John Gielguld, Michael Gabon, Huub Stapel en nu onze eigen Ed van der Velde.

Meneer Lear hoe gaat het met u?

Het kan beter, ik vergeet nog wel eens wat. Misschien wordt het tijd om het bedrijf over te dragen aan mijn dochters. Mijn jongste dochter Corina zou het goed kunnen leiden. Die andere twee zijn mij ook lief, maar niet zoals mijn lieve Corina. Daarnaast zijn de mannen waarmee ze zijn getrouwd echte lapzwansen die ze naar hun pijpen laten dansen.


Laat u een gezond bedrijf achter?

Natuurlijk, wat is dat nou weer voor een rare vraag.


Ik begreep dat het bedrijf nogal een grote schulden last heeft?

Dat klopt, dat is hoe ik het bedrijf altijd heb gerund. Je moet investeren, stil staan is geen optie. Al weet ik nu niet meer zo goed, welke richting we op moeten en hoe. Het zaken doen zoals wij dat altijd deden, is bijna niet meer mogelijk, de overheid kijkt nu veel te veel mee.


Wat gaat u doen als u het bedrijf heeft overgedragen?

Goede vraag. Ik denk dat ik bij mijn dochters ga wonen en niet zoveel ga doen.


Wil je meer lezen over dit personage en de acteur? Kijk dan op www.theatergroepbisonder.nl/lear


KAARTEN NU VERKRIJGBAAR OP www.theatergroepbisonder.nl


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gonny

תגובות


BISonder 30 jaar
bottom of page