top of page

Gloster

24, 25 en 26 mei en 1 en 2 juni


LEAR

Naar King Lear van Shakespeare.


Met acht BIS-spelers op het toneel, een krachtige en poëtische taal en veel speelplezier, halen we deze tijdloze klassieker vol humor en tragiek naar onze tijd. De komende tijd gaan wij een voor een, door middel van een kort interview met het fictieve karakter en zijn of haar acteur/actrice, de verschillende rollen aan jullie voorstellen.


Gloster

Gloster is een hoge pief in het bedrijf van Lear. Zij en Lear werken al heel lang samen, maar hun ideeën van bedrijfsvoering zijn ingehaald door de tijd. Gloster heeft twee zonen, Edgar de zoon van de man waar ze mee getrouwd was, deze man komt verder niet in het stuk voor en Edmund, de zoon van een minnaar. Kent zij werkelijke de aard van haar zonen of niet en komt dit haar duur te staan?

De rol van Gloster wordt gespeeld door Atie van Weelden


Gloster, ziet u voor u zelf nog rol weggelegd in het bedrijf Lear, als Lear het bedrijf overdraagt aan zijn dochters.

Zeker, ik denk dat mijn ervaring van grote toegevoegde waarde is, ik weet hoe je een chips bedrijf runt. De meiden denken dat ze alles weten, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Het gaat allemaal niet vanzelf. Voor een goed resultaat, moet je de juiste lijntjes weten te vinden naar de juiste personen.


Je zoon Edmund is ook toegetreden tot het bedrijf als hoofd PR. Ben je trots op hem?

Trots, nee, ik heb ervoor gezorgd dat hij deze baan kreeg en hij moet zich eerst nog maar eens bewijzen.


Zie je ook een toekomst voor je zoon Edgar is het bedrijf?

Nee, het is een lieve jongen, maar zijn naïeve ideeën over het milieu en zo, daar kan ik helemaal niets mee. Totaal niet realistisch, hij heeft geen idee hoe je een winstgevend bedrijf moet runnen.


Laatste vraag. Hebben jij en Lear ooit een relatie gehad?

Ha ha, Lear en ik, als dit al zo was, zal ik dat zeker niet bevestigen, dat gaat je niets aan. Maar Lear en ik zijn alle jaren goed businesspartners meer niet.


Wil je meer lezen over dit personage en de acteur?KAARTEN NU VERKRIJGBAAR OP https://www.theatergroepbisonder.nl/

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


BISonder 30 jaar
bottom of page