top of page

Gonny

24, 25 en 26 mei en 1 en 2 juni

LEAR, Naar King Lear van Shakespeare.


Met acht BIS-spelers op het toneel, een krachtige en poëtische taal en veel speelplezier, halen we deze tijdloze klassieker vol humor en tragiek naar onze tijd. De komende tijd gaan wij een voor een, door middel van een kort interview met het fictieve karakter en zijn of haar acteur/actrice, de verschillende rollen aan jullie voorstellen.


Gonny

Gonny is de oudste dochter van Lear en is getrouwd met Albert. Gonny is bazig en zakelijk en laat haar man en zus Rachel naar haar pijpen dansen. Ze kan ze niet wachten om de leiding van het bedrijf van haar vader over te nemen, maar gaat haar dit lukken?


Gonny, waarom zou jij het bedrijf beter kunnen leiden dan je vader?

Mijn vader is oud aan het worden en kan niet meer helder nadenken. Hij denkt dat hij nog aan de touwtjes trekt, maar feitelijk runnen mijn zussen en ik het bedrijf al. Daarnaast is het voor mij logisch dat ik, als oudste en zakelijkste, de algemene leiding zou moeten krijgen.


Wat heb jij tegen Corina?

Ooit waren Rachel en ik papa’s lievelingetjes. Maar nu is het Corina voor en na en vindt hij haar zo mooi en lief en kunnen wij niets meer goed doen. Dat doet pijn!


En je moeder?

Mijn moeder was lief en stoer en sterk en was mijn voorbeeld. Zij had nog wel oog voor ons. Ik mis haar.


Wil je meer lezen over dit personage en de acteur?


KAARTEN NU VERKRIJGBAAR OP www.theatergroepbisonder.nl


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


BISonder 30 jaar
bottom of page