top of page

Kent / Nar

24, 25 en 26 mei en 1 en 2 juni

LEAR, Naar King Lear van Shakespeare.


Met acht BIS-spelers op het toneel, een krachtige en poëtische taal en veel speelplezier, halen we deze tijdloze klassieker vol humor en tragiek naar onze tijd. De komende tijd gaan wij een voor een, door middel van een kort interview met het fictieve karakter en zijn of haar acteur/actrice, de verschillende rollen aan jullie voorstellen.


Kent en Nar

Kent is een personage dat aanschouwt en alles helder ziet. Ook al zit het soms verstopt in raadselachtige teksten. Zij is de vertrouweling en raadgever van Lear. Zij is niet op eigengewin uit en wil Lear behoeden voor het maken van foute beslissingen. Later in het stuk komt Nar ten tonele. Zijn Kent en Nar twee personages, of is het Lear zijn gekte die van Kent een Nar maakt?

De rol van Kent en Nar wordt gespeeld door Annelies van Ammerzoden.


Kent het lijkt erop dat je rol als raadgever uitgespeeld is en dat Lear niet meer naar je advies luistert. Wat doe dat met je?

We werken al zo lang samen, we hebben veel meegemaakt en Lear hechtte altijd veel waarde aan mijn mening. Nu hij mijn raad naast zich neerlegt, lijkt mijn rol in zijn leven te zijn uitgespeeld en dat is pijnlijk.


Hoe is het om aan de zijlijn te moeten toekijken?

Het is lastig, om toe te kijken hoe alles lijkt om te vallen en niets te kunnen doen. Maar ik laat me niet uit het veld slaan, ik heb teveel eigenwaarde. En ik raap de scherven op waar nodig en mogelijk.


Is Lear de liefde van je leven en heb je daarom geen man en kinderen?

Als jij Kent kent, mag je het zelf invullen en vertel mij, Kent, het antwoord dan.


Wil je meer lezen over dit personage en de acteur? Kijk dan op www.theatergroepbisonder.nl/lear


KAARTEN NU VERKRIJGBAAR OP www.theatergroepbisonder.nl


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gloster

Comments


BISonder 30 jaar
bottom of page