top of page

VREUGDETRANEN

'De enige manier om verdriet te verdrijven is feest.'

2018-Vreugdetranen.jpg

We zijn getuigen van het huwelijk tussen Elsa en Micha. De feestgangers kunnen niet ontsnappen aan hun lot, maar duwen elkaar toch liefdevol vooruit. En zodra het kan, dansen, zingen en drinken ze er samen op los.

Het is precies tien jaar geleden dat de moeder van Andreas overleed en juist op deze dag trouwt zijn grote liefde Elsa, met een ontembare flierefluiter. Met zijn vader, Anton, gaat het ook niet al te best. Hij heeft 'een hart van goud, maar een lever van jenever' en verdringt zijn eenzaamheid door zich dood te drinken. Oma is zo oud geworden dat ze inziet dat je het leven niet kunt sturen, maar moet met lede ogen toezien hoe anderen keihard proberen dat wel te doen. Vrijheidszoekers, gelukzoekers, sjacheraars en gokkers, iedereen heeft zijn plek. Een wereld waarin verschillende ontroerende, hilarische, bizarre en groteske verhalen door elkaar lopen.

Schrijvers als Rik van den Bos voorzien alle karakters van hoopvolle oneliners over het leven, de liefde en de dood. Hun taal is poëtisch en filosofisch, vaak met ontzettend grappig woordspelingen.

'De tijd probeert me van het leven los te weken als een postzegel van een envelop. Heel voorzichtig, dat de kartelrandjes een beetje mooi blijven. Uiteindelijk stomp je af, verlies je toch nog je scherpte en is alles voor niets geweest. Ik ben geen bijzonder exemplaar. Ik lever nauwelijks meer op dan mijn beginwaarde.'

Regie:           Stephan W. Zeedijk 
Techniek:      Olaf Paulisse 
Tekst:           Rik van den Bos 
Spelers:        Herman Borra Cinthia Brands Josephine van den Broek Corine de Bruijn Anne van der Burgh Arris Hijkoop Casper Horstink Loes van Leeuwen Martin Oosterom Rob Scheerman Ed van der Velde, Mirjam Vogels Atie van Weelden

 "Vreugdetranen" werd gespeeld in juni 2018 in Fort Vuren.

BISonder 30 jaar
bottom of page